SEO Оптимизация

СЕО или „SEO” – Search Engine Optimization, означава „Оптимизация за търсещи машини”. Все повече се увеличава значението на  т.нар. „Търсачки” ( сайтове специализиране в търсене на информация от други сайтове). Това са известните на всички Google, Yahoo, MSN, ICQ, Yandex, както и българските Dir, Gbg, Abv, Search и много други по неизвестни.
Ние ще обърнем сериозно внимание именно на лидера сред търсачките – Google.
SEO оптимизация е такава наука, която чрез набор от различни похвати помага за по-високото класиране на даден уеб сайт при търсене по ключова дума. Целта на СЕО оптимизацията е възможно най-високото позициониране на съответният сайт. Трябва да отбележим, че СЕО оптимизацията е логическа, но изцяло зависима от алгоритмите използвани от различните търсачки. Всяка търсачка има собствен алгоритъм, като в течение на времето той се променя. Основният проблем е че въпросният алгоритъм е абсолютно таен и ние можем само да предполагаме, какво има в него. Затова СЕО-то не е еднократен процес, а трябва ежедневно да се обновява. Една от тайните на успеха е заложен още при самото изграждане на вашият сайт – това е спазването на правилата на
Интернет Маркетингa, на изискванията за „дървовидна структура”, както и на Интернет закона „Съдържанието е краля”. Това, съчетано с добър уеб дизайн, умело администриране, удачно промотиране и избор на качествена уеб компания би Ви гарантирало цялостен успех при топ – позиционирането на Вашият уеб сайт.

0
0