Ремонт на покриви общ

За никой не е тайна, че покривът е един от най-основните елементи на всяка сграда, като в същото време й придава отличен вид, неповторима визия и усещане за топлина, хармония и уют.

Видове покриви

Дейностите свързани с покрива са твърде трудоемки, сложни и опасни, поради което е силно препоръчително използването на качествени майстори, бригади и фирми за ремонт на покриви.

За калкулирането на крайната цена за ремонт на покрив, трябва да включим материали, цени за логистика и транспорт, цени за демонтаж и монтаж, цена за труд.

Цена за видове покриви

Основополагащ фактор при определяне на крайната цена за ремонт на покриви са вложените материали за ремонт на покриви, като:

  • Положената хидроизолация на покрив;
  • Количеството дървен материал – греди, челни дъски и шипки;
  • Типа покритие – керемиди, цигли, пчелна пита или ондулин;
  • Общия метраж кафяви улуци, поцинковани, метални или пвц улуци;
  • Вид и размер на метални обшивки;
  • Архитектурната сложност – едноскатен, двускатен, пирамидален или плосък покрив.

Ремонт на Покриви

Без стабилен и здрав покрив, къщата ще почне да се руши и колкото по-дълго отлагате ремонта на покрива, толкова по-сериозни щети ще се получат, като изгнили носещи греди, увредена ламперия, наводнени тавани, напукана гипсова шпакловка.

Увреденият покрив е един от най-големите врагове на всяко жилище без значение от архитектурата й. Проблемите, които ще се появят са много: влага, мухъл, лоша миризма на плесен.

Разместени керемиди, подкожушена замазка, повредена хидроизолация или неправилно подшити комини, са само някои от причините, които могат да доведат до течащ покрив.

Видове покриви в България

По-големите градове на България са едновременно и запомнящи се географски центрове. Архитектурния ансамбъл на градовете се допълва от уникалните покриви на всяка сграда, което предопределя и значимостта на дейностите свързани с Ремонт на покриви Плевен, Ремонт на покриви Пловдив, Ремонт на покриви Разград и Ремонт на покриви София.

Тук трябва да споменем и спомагащите услуги като: Полагане на Топлоизолация за покрив, Монтаж или демонтаж на Улама, както и използваните Строителни материали.

 

 

 

 

0
0