Patria ще предостави бронирани машини 6×6 на Финландия и Латвия

Правителствата на Финландия и Латвия подписаха с Patria „Рамково споразумение за управление на производствената фаза на съвместната програма за бронирани машини 6×6“. В рамките на това споразумение заинтересованите страни могат да упражняват съвместно управление на обществените поръчки свързани с програмата, като по този начин ще постигнат технически и икономически ползи от общия обхват на поръчките в програмата.

В същото време Латвия и Patria подписаха договор за доставка на над 200 броя бронирани машини 6х6, разработени по съвместната програма за развитие, включително системите за поддръжка и обучение. Доставките на машините ще се извършват между 2021 и 2029 г.

Финландия и Patria от своя страна подписаха писмо за намерение относно предстоящата серийна поръчка за бойни машини за страната.

Съвместната програма е отворена и за други държави при постигане на взаимно съгласие на участващите страни. Като цяло общата система от транспортни машини ще подобри мобилността, икономическата ефективност, оперативната съвместимост и сигурността на снабдяването на армиите в участващите страни.

„Стартирането на серийното производство на бронирани транспортни машини 6х6 е важен етап за нас и ние от Patria се гордеем с предоставянето на нашия опит в съвместната програма, която предлага много рентабилно решение за участващите страни. Вярваме, че това със сигурност ще представлява интерес и за други страни, които имат желание да подобрят мобилността на армията си “, казва Еса Рауталинко, президент и главен изпълнителен директор на Patria.

„Бронираната машина Patria 6×6 е най-новият ни продукт, съчетаващ отлична офроуд мобилност и лекота на използване. Дългият жизнен цикъл и ефективната поддръжка го правят много рентабилен за работа. Той се адаптира успешно към разнообразните потребности на мисията, осигурява висока гъвкавост, за да отговаря на и на бъдещите потребности. Смятаме, че Patria 6×6 е просто най -доброто от пазара за тази цел. Ние в Patria имаме потенциал за създаване на производствен и технически капацитет за гарантиране на сигурността на доставките ”, казва Юси Ярвинен, президент на бизнес звеното на Patria Land.

Бойната машина Patria 6×6 съчетава всички доказани характеристики на автомобилите Patria XA и AMV. Той е опростен, надежден и проектиран да отговаря на най -високите изисквания на клиентите. Способната му за движение офроуд е гарантирана от ефективен силов агрегат и независимо окачване, познато от автомобила Patria AMV. Благодарение на просторния интериор и добре дефинираните функции, машината е лесна за управление и обучение.

Източник: fakti.bg

The post Patria ще предостави бронирани машини 6×6 на Финландия и Латвия appeared first on Начало.

0
0