A1 с две отличия от годишните HR награди на БАУХ

0

0

Александър Димитров, председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор на А1, беше отличен като „Най-ангажиран към управлението на хора организационен лидер”

А1 получи две отличия по време на годишните HR награди на Българската асоциация за управление на хора (БАУХ). Александър Димитров, председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор на А1, беше отличен като „Най-ангажиран към управлението на хора организационен лидер”. Наградата се присъжда за усилията и личното участие в подобряване условията на работа и развитието на хората в организацията.

„Благодаря за високата оценка! 2018-а определено беше много хубава и успешна година за нашата компания и между всички неща, които направихме за клиентите и за акционерите, положихме много усилия и за нашите служители. Много се радвам, че това не остава незабелязано. Искрено благодаря на нашия HR екип, който проправи пътя до тази награда. Надявам се толкова добре да се представяме и в бъдеще”, сподели Александър Димитров при получаването на наградата.

Второто признание, което А1 получи, бе в категория „Най-добър HR проект на голяма компания” за всички инициативи, свързани със служителите в процеса по ребрандиране на компанията. Миглена Узунова-Цекова прие отличието с благодарност към екипа, инициирал и реализирал положителните промени в практиките, свързани с хората в телекома и с превръщането на А1 в един от най-добрите работодатели в страната.

През 2018 г. телекомът смени бранда, под който беше познат повече от 20 години, и стана А1. Ребрандирането включваше не само смяна на логото и името, но и много промени и подобрения, касаещи услугите към клиентите и тяхното преживяване. Основна роля в успеха на ребрандирането имаха служителите, които свършиха изключителна работа в много кратки срокове и постигнаха забележителни резултати. Сред причините за тяхната ангажираност е цялостният проект за подобряването условията на работа на служителите, повишаване тяхната удовлетвореност от компанията като работодател и ангажирането им в процеса по трансформация.

Проектът включваше промени в много различни посоки – придобивки, признание, обучение и развитие, работно време, работно място, вътрешна комуникация, вътрешни процеси и т. н. Всички те бяха резултат от вътрешни проучвания и съобразени с желанията и очакванията на служителите. Така те не само подкрепиха и подпомогнаха промяната, но видяха своята роля в нея, увериха се в положителните страни от нея за ежедневната им работа и припознаха новия бранд като свой. В резултат, макар и само няколко месеца по-късно, А1 вече е сред най-разпознаваемите брандове в България, а клиентите могат да се възползват от множество нови услуги и възможности, които да правят живота им в дигиталната ера по-богат и лесен.

Конкурсът за годишните HR награди на БАУХ е форма за споделяне и отличаване на иновативни и успешни практики, реализирани в България. Идеите и целите на събитието са даване на публичност и признание за постигнати резултати в работата, за създаване на HR добавена стойност за организациите и развитие нивото на HR професията и HR индустрията в България. Конкурсът поощрява авторството, творческия подход в професията и създаването на нови, уникални продукти и проекти, ефективно реализирани на практика в конкретен времеви обхват – през годината, за която е съответното издание на Годишните награди.

Бизнес – Източник: Факти.бг

0
0