Шестгодишно дете почина в болница след жесток побой

Шестгодишно момче от Монтана, пребито жестоко от дядо си на 30 декември, е починало в понеделник сутринта в областната болница „Д-р Стамен Илиев“, съобщи за БТА директорът на лечебното заведение д-р Тони Тодоров.
Детето е било закарано в болницата в кома с тежка черепно-мозъчна травма, кръвоизлив в мозъка и с много други наранявания по главата и тялото. То е било оперирано по спешност и лекарите са направили всичко възможно за спасяването му, но травмите са били несъвместими с живота.

Побоят е бил към 21 часа на 30 декември 2021 година в жилището на семейството в блок в квартал „Младост“ в Монтана. Тогава съседи чуват виковете на бабата и детето и подават сигнал на телефон 112. Полицията пристига бързо на адреса и намира 6-годишното момченце и 60-годишната му баба пребити с метална тръба и в безпомощно състояние.

При пристигането на полицията 66-годишният дядо успява да скочи през прозореца и да избяга. Той се качва на колата си и отива в индустриалната зона на града, където прави опит да се самозапали. Към 22,30 часа е открит жив в изгорелия автомобил на улица „Диана“ и е откаран в болница. Установено е, че има 35-40 процента изгаряния по кожата и е транспортиран за лечение в клиниката по изгаряния в „Пирогов“ в София.

Бабата на детето продължава да е в критично състояние в болницата в Монтана, направени са й няколко операции, но все още има опасност за живота й, обяви д-р Тодоров.

Причините за внезапно избухналата агресия към детето и баба му не се известни. Според съседи в семейството не е имало други подобни скандали, а детето е било гледано добре и не е било в полезрението на социалните служби.

По случая е образувано досъдебно производство. 

Източник: mediapool.bg

The post Шестгодишно дете почина в болница след жесток побой appeared first on Начало.

0
0