Уникален случай! Жена се е заразила едновременно с два варианта на COVID-19

Белгийски специалисти съобщиха за уникален случай на жена на 90 години, починала през март от COVID-19, след като се е заразила едновременно с два различни варианта – Алфа (британски) и Бета (южноафрикански) на новия коронавирус, съобщи АФП. Тази възможност досега е подценявана.

Жената е била хоспитализирана през март в белгийския град Алст след серия от падания, но без хронични заболявания. Направеният ѝ тест показал, че е заразена с новия коронавирус. Първоначално е имала добри нива на кислород в кръвта, но състоянието ѝ бързо се влошило и тя починала пет дни по-късно. Пациентката не е била ваксинирана.

Специалистите не могат да преценят дали заразяването с два варианта на новия коронавирус е допринесло за бързото влошаване на състоянието на пациентката.

Авторката на изследването – молекулярната биоложка Анна Ванкирберген, мисли, че е вероятно жената да се е заразила от двама души.

Съобщение за случая е направено на Европейския конгрес по клинична микробиология и инфекциозни болести.

Два случая на заразени с два различни варианта са сигнализирани в Бразилия през януари, но информация за тях още не е публикувана в научно списание.

The post Уникален случай! Жена се е заразила едновременно с два варианта на COVID-19 appeared first on Начало.

0
0