Трима чужденци загинаха в тежка катастрофа край Евксиноград

0

0
Двама французи и англичанин загинаха при тежка катастрофа в района на правителствената резиденция „Евксиноград“ край Варна, съобщиха в събота от полицията в крайморския град.

Инцидентът е станал предишната вечер след 22 часа, когато автомобилът с чужденците се опитал да направи забранен обратен завой, навлизайки в насрещното платно. Колата била ударена от движещата се в посока Варна кола, чийто водач обаче се оказва дрогиран.

При удара колата в нарушение е изхвърчала от пътя и се е обърнала няколко пъти, а пътуващите в нея са загинали. Шофьорът е французин на 67 години, в колата са били 50-годишна негова сънародничка и британец на 59-годишна възраст. Те са били постоянно пребиваващи в България.

Шофьорът на колата, движеща се към Варна, е местен жител на 46 г. Той е без сериозни наранявания. При направения му на място наркотест е установено, че е употребил метамфетамин и амфетамин. Мъжът е задържан за 24 часа.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по изясняване на обстоятелствата продължава.

„Не мога да ви кажа скоростта, това ще е в следствие по досъдебното производство ще се установят подробности по случая“, заяви началникът на „Охранителна полиция“ – Варна Илиян Илиев.

България – Източник: Медиапул.бг
RSS новини от България

0
0