Той спечели 11 млрд. USD за седмица

0

0

Състоянието на основателя на Amazon Джеф Безос се е увеличило с почти 11 млрд. USD през седмицата, след като се оттегли от поста главен изпълнителен директор на компанията, съобщи списание Forbes. Според изданието от 5 юли, когато бившият ръководител на облачните услуги Amazon Web Services Анди Джеси пое поста на главен изпълнителен директор, благодарение на ръста на акциите на Amazon, състоянието на Безос се увеличи с 10,6 млрд. USD и сега се оценява на 212.4 млрд. USD.

Поскъпването на акциите до голяма степен се дължи и на новината, че Министерството на отбраната на САЩ отмени договор за 10 млрд. USD за предоставяне на услуги за изчислителни облаци. По-рано се очакваше услугите да бъдат предоставени на американската корпорация Microsoft. Представители на Amazon се опитаха да оспорят това решение в съда.

Безос прекарва цялата седмица в ски курорта Сън Вали (Айдахо), където се провежда годишната конференция на инвестиционната банка Allen & Co, известна като „летен лагер за милиардери“. Този път събитието събра най-малко 25 милиардера, чието общо състояние се оценява на 825 млрд. USD.

Бизнес – Източник: Факти.бг

0
0