Твърдото крило на БСП: Станишев е този, който трябва да оглави листата за евровота!

”За пореден път слагаме каруцата пред коня”. Така коментира Георги Гергов ситуацията около избора на водач на листата на БСП, тъй като все още не е взето решение на Националния съвет на партията.
Според Гергов обаче президентът на ПЕС Станишев е този, който трябва да оглави листата за евровота. Той е на мнение, че в обратен случай ще се даде лош знак към социалистите.

„Всеки има право на глас, на мнение и ще решим“. Според него ще бъде внесено предложение водачът на листата да бъде партиен член.

Най-естественият избор за водач на евролистата е Сергей Станишев. Всичко останало е обидно за БСП. Това пък заяви бившият военен министър Ангел Найденов преди заседанието на пленума на БСП, който трябва да избере водача на листата.

Предстои ни тежък пленум, на който трябва да вземем много сериозен и съдбоносен избор, коментира Найденов. Ще има много емоции и се надявам в крайна сметка разумът да надделее, допълни той.

„Големият въпрос е не само с какво влизаме, а с какво излизаме от пленума. Кое е силното и мъдрото решение на БСП. Най-естественият избор е Сергей, всичко останало е обидно за БСП“, допълни Найденов.

Който и да е водач след този пленум, важното е да излезем обединени, а не разделени, призова пък лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов. Той напомни, че една или друга листа винаги са предизвиквали спорове и разделения в БСП, пише фрогнюз.

Това е най-голямото ми опасение и трябва за това да работим – да потушим страстите, които могат да се разгорят, предупреди Паргов.

Водачът трябва да е представител на БСП, определено, коментира лидерът на столичните социалисти. Но допълни, че може да е представител на БСП и в парламента. Той напомни, че на парламентарните избори през 2017 г. БСП направила пробив, а дотогава не е имала толкова много водачи от гражданската квота, които дали своя принос в резултата. Понякога симпатизант или непартиен член е по-голям партиец от партиеца, допълни Паргов.

0

0

Материалът Твърдото крило на БСП: Станишев е този, който трябва да оглави листата за евровота! е публикуван за пръв път на Региона Бг.

0
0