Състоянието на най-богатите руснаци се множи Андрей Мелниченко

Богатството на най-богатите бизнесмени в Русия се е увеличило с 11,084 млрд. USD от текущата година, по данни на индекса на милиардерите на Bloomberg, който се изчислява въз основа на стойността на акциите на компаниите.

Според Bloomberg Billionaires Index от началото на годината съоснователят на Eurochem и SUEK Андрей Мелниченко е спечелил 3,86 млрд. USD, нетното му състояние е 22,7 млрд. USD. Стойността на паричните инвестиции и личните активи на милиардера отчасти се базира на местни медийни съобщения и цифри, предоставени от представителни пресслужби Състоянието на основния акционер на Северстал Алексей Мордашов се увеличи с 2,08 млрд. USD до 23 млрд. USD. Стойността на паричните му инвестиции се основава на анализ на дивиденти, вътрешни сделки, данъци и пазарни показатели. В същото време председателят на борда на директорите на NLMK Владимир Лисин спечели 1,49 млрд. USD, увеличавайки състоянието си до 25,4 млрд. USD (стойността на паричните инвестиции и личните активи на милиардера отчасти се основава на анализ на дивиденти, вътрешни транзакции и пазарни индикатори).

Най-голяма загуба претърпя акционерът на производителя на природен газ „Новатек“ Генадий Тимченко, чието състояние намаля с 1 млрд. USD до 13,2 млрд. USD (стойност въз основа на анализ на дивиденти, вътрешни транзакции, данъци и пазарни показатели).

От март 2012 г. агенцията публикува Bloomberg Billionaires Index, който включва информация за богатството на 500-те най-богати хора на планетата.

Източник: fakti.bg

The post Състоянието на най-богатите руснаци се множи Андрей Мелниченко appeared first on Начало.

0
0