Съпруг и баща му са обвинени за убийство на изчезнала жена в София

Тялото на 33-годишната Евгения Владимирова от София, която беше в неизвестност от средата октомври тази година, е открито в околностите на Перник. Това съобщи главен инспектор Николай Станчев, началник на сектор „Разследване на криминални престъпления“ в СДВР на пресконференция в събота.

Сн.МВР

По думите му от събраните доказателства по случая категорично се касае за убийство.

Във връзка с извършеното престъпление в петък вечерта са задържани съпругът на убитата и неговите родители, каза главен инспектор Николай Станчев.

По-късно прокуратурата съобщи, че е повдигнала обвинения за убийство на двама души. Това са 36-годишният Орлин Владимиров и 60-годишният Пламен Владимиров. По-младият мъж е съпруг на жертвата и е обвинен в извършване на деянието, а баща му, че му е помогнал. Двамата са задържани за 72 часа с прокурорско постановление. В понеделник прокуратурата ще поиска от съда да одобри постоянното им задържане.

За изчезването на 33-годишната жена беше съобщено във „Фейсбук“ на 14 октомври с призив за помощ да бъде открита.

Разпространената тогава версия гласеше, че тя е излязла от жилището си в столичния квартал „Лагера“ на 13 октомври около 18 часа и тръгнала за фитнеса в съседния квартал „Иван Вазов“, който посещава. На излизане казала „ЧАО“ на мъжа си и къде отива, но той не е успял да се обърне и по тази причина не знаел как е облечена.

Два часа по-късно телефонът на 33-годишната жена е изключен и никой няма връзка с нея.

На входа на блока й, както и на редица места в столичния квартал „Лагера“ беше разлепена нейна снимка със зов за помощ за издирването на младата жена.

Евгения Владимирова е висока, стройна, симпатична жена. Имат едно дете със съпруга си, разказаха съседи пред Mediapool. Те не знаят да са имали конфликти помежду им.

Братът на убитата обаче още в самото начало е заподозрял съпруга й, че е замесен със случая. Той наел частни дедективи, които са следили всяка негова стъпка, казаха съседи от блока, в който живее убитата. На тях им е направило впечатление, че съпругът й се прибира заедно със баща си, но отдавали това на изчезването на младата жена.

Трупът на Емилия Владимирова е открит на 12 ноември в куфар във водоем край Перник, съобщи БНР.

Блокът, в който е живяла жертвата  Сн.Mediapool

Няколко часа по-късно същият ден в петък е задържан съпругът й. От рано сутринта в събота пред блока им в квартал „Лагера“ има няколко полицейски автомобила и криминалистична лаборатория. Пред апартамента на жертвата стои полицай, видя репортер на Mediapool.

„В периода от 14 октомври до вчерашна дата и до момента включително са извършени десетки процесуално следствени действия, издирвателни мероприятия, проверени са всички версии, за които можем да се сетим ние, но и вие“, каза Станчев.

Все още не са ясни мотивите за убийството на Евгения Владимирова. Предполага се, че става въпрос за ревност.

По информация на glasnwes.bg  Орлин Владимиров е удушил жена си в жилището им в „Лагера“. Той знаел за връзка на съпругата му с друг мъж и предварително планирал деянието.За укриването на тялото помогнал баща му – Пламен Владимиров, който е бивш служител на ДАНС, работил е и в следствието.

Тялото на младата жена е изнесено в куфар от Пламен, който го захвърлил във водоем край Перник.

Орлин и Пламен Владимирови са задържани от полицията още в петък вечерта, като по информация на glasnwes.bg, те са признали за извършеното престъпление. Майката на Орлин е била задържана, защото от полицията смятат, че тя е знаела за убийството.

Разследващите са събрали много доказателства, които са докладвани в Софийската градска прокуратура.

По случая тече разследване, образувано е наказателно дело.

Източник: mediapool.bg

The post Съпруг и баща му са обвинени за убийство на изчезнала жена в София appeared first on Начало.

0
0