Съдът пусна подсъдимия за смъртта на Милен Цветков под домашен арест

0

0
Софийският градски съд пусна от ареста Кристиян Николов, подсъдим за катастрофата, при която загина Милен Цветков.

Николов ще бъде под домашен с арест, но с електронна гривна, решиха магистратите.

Решението не е окончателно, а прокуратурата обяви, че ще протестира пред по-горната инстанция. Така Николов остава в ареста докато не се произнесе Софийският апелативен съд.

„Електронната гривна контролира придвижването на лицето и обстоятелствата дали напуска адреса. Тоест не е необходима толкова честа проверка физическа, която по-рано се осъществяваше от съответните полицейски органи”, каза адвокатът на подсъдимия Константин Симеонов.

Още от момента на задържане Николов настояваше да бъде освободен. Това се случва едва сега.

Самият процес ще продължи по същество през следващите дни, защото годишен отпуск на експерти стана причина за тяхното неявяване.

През декември 2020 г. Софийската градска прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу Николов, привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление – умишлено предизвикано тежко пътнотранспортно произшествие, отнело живота на участник в движението.

Делото е почти пред финал, но се чакат още няколко експертизи. Една от тях е за психиатричното и психологично състояние на Кристиан Николов. Това е едно от ключовите решения, което ще даде отговор дали става дума за умишлено убийство или смърт без предварителен умисъл.

Три вида наркотици са открити в кръвта на Кристиан Николов, показа експертиза, приета по делото през юни. Според заключението й той е употребил кокаин, амфетамин и марихуана.

Колата на журналиста бе ударена миналия Великден от джипа на младия мъж с близо 100 км в час без спирачен път докато чакаше на червен светофар. Подсъдимият отрича е употребявал наркотици. Той твърди, че е пиел „чай“ за успокоение вечер.

В началото на разследването освен Николов обвиняеми бяха и приятелката му Симона Цанкова и Георги Иванов – син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов, които пътуваха с него в джипа. Впоследствие обвиненията им бяха свалени и те бяха разпитани като свидетели.

България – Източник: Медиапул.бг
RSS новини от България

0
0