България

Страсти и тревоги! Абитуриентските балове пред провал    

Както всяка година, така и тази, стотици хиляди левове се харчат за костюми и рокли за абитуриентските балове. Завършващите и техните родители, които вече направиха своите инвестиции за едно от най-лудите разхищения на средства в последните години, изпаднаха в ужас заради коронавируса.

Костюмите, някои от които струват по няколко хилядарки, едва ли ще видят бял свят, тъй като пандемията наруши учебния график и процес в страната.

Годината вероятно ще бъде удължена, а едва ли всички ще завършат по план. Със сигурност и масовките в България ще бъдат отложени за неопределено време. Голяма част от предварителните резервации на абитуриентите вече бяха отказани, а те „изгърмяха“ само с капарото.

 

„Близо половин година се подготвяхме за това събитие, което е едно от най-емоционалните в живота на децата ни – раздялата им с училище и нахлуването в истинския живот. Не искахме допълнително да си усложняваме ситуацията с костюм по поръчка за сина ни – проби, избор на платове, шивач.

Цялата предварителна подготовка беше решена лесно – направихме си екскурзия до Париж, в която съчетахме полезното с приятното. От Франция купихме костюм и обувки, маркови. Радващото е, че дъщеря ни има още три години до завършване, та новата порция истерия и нерви са ни все още далеч“, сподели  родител на тийнейджър от София.

Много модни магазини у нас вече са продали от края на 2019-та доста сериозно количество костюми, рокли и обувки, които могат да не влязат и в употреба в началото на лятото, когато обикновено стартират баловете,пише лупа.

Тийнейджърите се надяват все пак пандемията да отшуми бързо и балове да има в пълния им, познат ни добре, блясък.

 

The post Страсти и тревоги! Абитуриентските балове пред провал     appeared first on Начало.

0
0

Related posts

„Ананиев, кажи го по-простичко, от 500 и колко лева, минималната заплата колко става?“

admin

Часовете по кормуване за кандидат-шофьорите се увеличават

admin

Йончева обяви записите на Банов за автентични

admin
function your_hidden_comments(){ ?> }