Спецпрокуратурата обвини шестима за разпространение на наркотици в столичния жк „Дружба“

0

0

Специализираната прокуратура привлече като обвиняеми шест лица за участие в организирана престъпна група за  разпространение на наркотитици в София. Те са задържани на 31 янари 2019 г. при операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура в столичния жк „Дружба“.

Събраните по досъдебното производство доказателства сочат, че групата е била сформирана на 1 август 2017 г. Всеки от участниците е изпълнявал строго определени функции по доставянето, разфасоването на дози и разпространението на наркотичните вещества – предимно кокаин, амфетамини и марихуана.

По време на специализираната операция са претърсени 14 адреса, ползвани от участници в групата. В 13 от тях са намерени и иззети различни количества наркотици, както и електронна везна. Двама от обвиняемите складирали и съхранявали готовата за продажба разфасована дрога в противопожарните табла на междуетажните стълбищни площадки в жилищните си блокове.
Групата е била следена от служители на ГДБОП около 6 месеца. В хода на разследването са използвани специални разузнавателни средства, разпитани (в т.ч. пред съдия) са множество свидетели, сред които и наркозависими
купувачи.

На 2 феруари 2019 г., по искане на Специализираната прокуратура, Специализираният наказателен съд определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от шестимата обвинени. Съдът прие, че е налице обосновано предположение да са извршили престъпленията, за които са обвинени, както и че могат да се укрият или да извършат друго престъпление.  Определените мерки за неотклонение могат да бъдат обжалвани пред Апелативния специализиран наказателен съд.

Източник Българгария – pik.bg
RSS новини от България

0
0