Руски банки няма да работят с ключови приложения

Банковите карти на групите ВТБ, Совкомбанка, Новикомбанка, Промсвязьбанка, „Откритие“ няма да работят с приложенията ApplePay и GooglePay, съобщиха от Централната банка на Русия

„Клиентите на тези банки няма да могат да плащат с карти в чужбина и да ги използват за плащане на услуги в онлайн магазини и агрегатори на услуги, регистрирани в държави които поддържат санкции. Също така картите на тези банки няма да могат да се използват с услугите ApplePay, GooglePay, но стандартното контактно или безконтактно плащане с тези карти е достъпно изцяло в цяла Русия“, се казва в съобщението.

Централната банка добави, че банковите карти на руските кредитни организации работят и ще продължат да работят в цяла Русия за плащане на стоки и услуги, преводи и транзакции през банкомати без ограничения.

„Всички платежни банкови карти, издадени от всички банки, работят и ще продължат да работят в цяла Русия за плащане на стоки и услуги, преводи и транзакции през банкомати без ограничения. Всички средства на клиенти на всички банки по сметки, свързани с карти, се съхраняват и са достъпни за клиентите във всеки един момент“, каза регулаторът.

Източник: fakti.bg

The post Руски банки няма да работят с ключови приложения appeared first on Начало.

0
0