Ремонти спряха ТЕЦ „Бобов дол“ до понеделник

0

0

ТЕЦ „Бобов дол“ ще бъде включен в работен режим в понеделник сутрин, каза пред БНР изпълнителният директор на дружеството инж. Емил Христов. Сегашното спиране е планово, за разлика от предишното – през март, когато причина бе ниската цена на елекроенергията на борсовия пазар.

Спирането от петък вечерта до понеделник сутрин е планово заради текущи ремонти и дейности по подържането на мощностите. Дежурните екипи са на работните си места. Няма пуснати в отпуск работници и специалисти, каза изпълнителният директор инж. Христов: „Централата е спряна планово. В понеделник сутринта централата пак ще работи. Ще пуснем блока и ремонт – има си абсолютно всичко, всичко. Те могат всеки момент да ни поискат да активираме студения резерв. Ние сме длъжни да го подсигурим“.

Спиранията по никакъв начин не нарушават ритъма и баланса в работата на централата. Малко повече от две денонощия престой не се оказват на загуба: „Значи, всичко зависи от цената. Първо, от цената. Второ, от нуждите на централата. На централата трябва да се прави поддръжка. Имаме си ремонтни програми. Ние като правим такова нещо, винаги си правим сметката, дали ни е изгодно или не ни е изгодно“.

Източник Българгария – pik.bg
RSS новини от България

0
0