ПЪРВО В ПИК! Ангел Джамбазки в ексклузивно обръщение: Какво предстои след гласуването на пакета „Мобилност“? (ВИДЕО)

0

0

Във видеообръщение в социалната мрежа българският евродепутат Ангел Джамбазки информира какво се случва оттук насетне след гласуването на пакета „Мобилност“ в ЕП, което се проведе днес.

Джамбазки описа как са били нарушени правилата за дневния ред и за подредба на предложенията. Гласуването започна по едни правила, а в средата прекъсна и се гласува анблок. Целта бе да не бъдат гледани нашите предложения в защита на превозвачите ни, обясни той.

Трите доклада по пакет „Мобилност“ са приети на първо четене. Няма второ четене! Тези документи не са влезли в сила! Не беше гласуван мандат за преговори – т.нар. триалог, това предстои да се случи в понеделник, каза Джамбазки.

Той призова всички български представители в ЕП да са на заседанието на транспортната комисия, организирани и мобилизирани да дадат отпор и да не бъде даден мандат за преговори.

Българският евродепутат Ангел Джамбази обясни и какво предстои в различните случаи:

„Ако транспортна комисия гласува даване на мандат, ще се опитат да направят гласуване на мандата на последната сесия на този мандат на ЕП в Страсбург, която е на 18 април. Междувременно правилата няма да са в сила, защото го няма триалога.“

Джамбазки заяви, че ще изпрати писмо до българското правителство с настояване да направи контакти с румънското правителство. България трябва да застъпи тезата, че не трябва този триалог да бъде проведен в края на председателството на Румъния на ЕС.

Ангел Джамбазки се ангажира, заедно с други български евродепутати, да подготви всички необходими документи и справки, които ще предостави на министъра на транспорта Росен Желязков и министър-председателя Бойко Борисов, с цел България да заведе дело в съда на ЕС в Люксембург. Трябва да сме готови и на тази стъпка, категоричен е той.

На държавно ниво трябва да се търси сътрудничество с всички засегнати от пакета „Мобилност“ страни.

Следващият мандат на ЕП ще е ключов за решаването на въпроса, затова е важно какви представители ще изпрати страна ни там, напомни в заключение на обръщението си българският евродепутат Ангел Джамбазки.

Източник Българгария – pik.bg
RSS новини от България

0
0