Путин за минусите на германската икономика

Германската икономика е стабилна, но без евтина енергия от Русия тя губи конкурентоспособност. Това подчерта руският президент Владимир Путин в интервю за журналиста Павел Зарубин.

„Конкурентоспособността се губи или вече е загубена, поради факта, че е изградена на сравнително евтини руски енергийни ресурси. Въпреки че, дори когато те бяха сравнително евтини, ние пак казвахме, че е твърде скъпо“, припомни Путин.

Въпреки това, според него, германската икономика е стабилна: тя „е способна да съществува и да се развива дълго време и тук няма да има катастрофа“. „Фундаменталните основи на германската и европейската икономика са много, много солидни“, отбеляза руският лидер.

Путин каза, че германските власти вредят на бъдещето на икономиката чрез вътрешни политически борби. „Там се води доста сложна вътрешнополитическа борба. Кой на какво се опитва да заложи, за да остане някой на власт – някой да дойде на власт“, отбеляза Путин.

„Днешната политика на сегашните власти нанася колосални щети на бъдещето на германската икономика“, подчерта руският президент

Източник: fakti.bg

The post Путин за минусите на германската икономика appeared first on Начало.

0
0