Професор Боян Дуранкев ще води листата за „Коалиция за България“

0

0

Професор Боян Дуранкев е номиниран за водач на листата за „Коалиция за България“ за предстоящите избори за Европейски парламент.

Новината съобщи председателят на АБВ Румен Петков след заседание на Националния съвет на партията и Политическия съвет на „Коалиция за България“.

По думите на Петков през новата седмица ще бъде обсъден персоналният състав на евролистата. В рамките на политическия съвета са обсъдени повече от 40 кандидатури за евродепутати. В тях влизат 18 мъже и 9 жени от 27 конкретни кандидатури. Всички са с висше образование и от тях 10 са представилите на академичната общност.

Румен Петков увери, че „Коалиция за България“ ще води честна кампания, чиито адресати ще бъдат насочени към подобряване на живота на българските граждани. От Колаицията се готвят за стойностна и силна политически кампания.

Сред коалиционните партньори са Българска партия Либерали, Обединен Блок на труда – Български лейбъристи (ОБТ – Български лейбъристи), Политическо движение Социалдемократи, Движение за социален хуманизъм, ПП Възраждане на отечеството и ПП Българска левица.

Утре „Коалиция за България“ ще се регистрира в Централната избирателна комисия (ЦИК) за предстоящите европейски избори.

По-рано днес Радан Кънев внесе в ЦИК над 5000 подписа за регистрацията на „Демократична България“ за евровота.

Вчера пък ГЕРБ се регистрираха първи в Централната избирателна комисия.

Източник Българгария – pik.bg
RSS новини от България

0
0