„Продължаваме промяната“ също се сдоби с 8 областни управители

Най-голямата в управляващата коалиция политическа сила „Продължаваме промяната“ също се сдоби със свои областни управители, след като в понеделник Министерският съвет одобри неприсъствено седем нови назначения в областните управи на Габрово, Ловеч, Монтана, Перник, Силистра, Стара Загора, Шумен и Ямбол. Със същото решение се освобождават заемащите досега съответни длъжности.

Ралица Манолова е назначена за областен управител на Габрово. Тя е магистър по специалност „Международни икономически отношения+, с дългогодишен опит в Областна администрация – Габрово, както и в частния сектор.

За управител на област Ловеч е назначен Виктор Стойчев. Той е икономист, с дългогодишен опит в териториалните дирекции на Националната агенция за приходите – Велико Търново и Ловеч.

Ванина Вецина поема областната управа на Монтана. Тя е инженер-геодезист и магистър по специалност „Европейска публична администрация“, с дългогодишен опит като независим оценител и консултант в строителството.

Областен управител на Перник става Кирил Стоев, който е магистър по „Европейска интеграция“, с опит в частния сектор.

Катя Кръстева е назначена начело на област Силистра. Тя е завършила „начална училищна педагогика“, има опит в училищното образование, а от 2019 г. е кметски наместник на с. Ценович.

В Стара Загора областен става Наско Василев, който е завършил ветеринарна медицина. Притежава образователна и научна степен доктор и е професор в Тракийския университет – Стара Загора, където е заемал ръководните длъжности на заместник-декан и заместник-ректор.

Бизнесменът Владимир Йолов е назначен за областен управител на област Шумен. Той е магистър по финансов мениджмънт, доктор по „Международни икономически отношения“ с дългогодишен опит в частния сектор.

Областен управител на Ямбол става досегашният зам.-кмет на общината Васил Александров. Той е магистър по „Международни икономически отношения“ и „Финанси“, с дългогодишен опит като кредитен инспектор в банка. От 2020 г. работи в община Ямбол, където през 2021 г. е назначен за заместник-кмет.

Източник: mediapool.bg

The post „Продължаваме промяната“ също се сдоби с 8 областни управители appeared first on Начало.

0
0