Примката се затяга! Политическа вендета затвори бизнеса на общински съветник

1

0

Прецедент в историята на ОбС Благоевград, общинският съветник Андон Тодоров взе думата и обяви от трибуната, че затваря бизнеса си в града, граден повече от 20 години. Лидерът на ПП“ Партия на Зелените“ обяви,че единствената причина за това е кметът Атанас Камбитов , който „облечен във власт си позволява да мачка с всякакви средства позволени и непозволени“. Тодоров остана спокоен докато се изказваше, но в очите му личеше емоцията от тежкото решение.

След шокиращото изказване кметът Камбитов остана без думи и не знаеше как да реагира. „ Не разбрах какъв е поводът за това изказване, не ви разбирам…“, каза градоначалникът.

„ Всички знаем каква е причината“, провикна се съветник в залата.

„ Всички знаят конкретния повод, Вие давате интервюта пред медиите, прочетете и чуйте собствените си изказвания“, отговори му Андон Тодоров след като беше вече съобщил точните причини за крайното решение.

Междувременно в уникалното бижу – СПА Хотел Бали имаше окачен огромен транспарант с надпис „ Протест срещу кмета Камбитов“, който приличаше на некролог в мрачния ден. Над 20 души отиват на борсата.
Всички преминаващи се чудеха какво се е случило, за да се закрие още един бизнес в Благоевград и десетки семейства да останат без препитание.

Обществена тайна в града е че назря огромен конфликт след като Андон Тодоров започна да вади проблемите в управлението на Камбитов, свързани с парк“Бачиново“,където искаха да се продаде земя, мръсните улици, мръсният въздух, водата в детските градини…И това са само част от причините Камбитов да тръгне на лична саморазправа към лидера на ПП“ Партия на Зелените“. Отделно затваря сградата, която строи, където пак са ангажирани много хора. А само 20 метра по-надолу се строи сграда на приближен до Камбитов, за която гръмна новината че е незаконна. Кметът Камбитов обаче и дума не обели за нея…А и представители на медиите не му зададоха нито един въпрос за тази сграда, а по този повод имаше и сигнал до прокуратурата. Явно Камбитов не издържа на напрежението,че го атакуват с опорни точки за важни неща в града и започна лична саморазправа.

Ето какво каза Андон Тодоров пред общинските съветници и общинското ръководство:

„Днес затварям всякакъв бизнес в Благоевград. Бизнес граден повече от 20 години, семеен бизнес. Бизнес, с който съм си хранил не само моето семейство, а и много други семейства. Няма да влизам в подробности, но единствената причина за това е лицето Атанас Камбитов. Този човек, облечен във власт си позволява да мачка с всякакви средства позволени и непозволени, да притиска опонентите си. Не само в бизнеса, но и в политиката. Този човек не търпи критика, той не може да понесе, това което извадихме като проблеми в неговото некадърно управление. Този човек започна лична саморазправа! Крие се зад подписите на своите подчинени, превърна общината в ЕООД, превърна я в негова фирма, вижте само назначенията… Не зачита длъжността общински съветник, той самия изпълнява две роли на председател, понякога и на областен. Стоя зад всичко казано и мога да го докажа. Знаете силата на един кмет, той е с огромни правомощия, той може да влияе по различни начини на процесите. За неговите хора и приближени фирми може всичко, да нарушават закони, срокове и т.н. А за конкурентите в бизнеса и политика трябва да им търсим цаката, за да ги смажем. Е, направихте го г-н Камбитов, смазахте бизнеса, но няма да смажете истината, няма да смажете мнението на хората, което надявам се, скоро да ви покажат. Видов ден наближава. Благодаря“!

Всички в залата онемяха и настана гробна тишина, секна дори редовното шушукане между съветниците. Трябваха им няколко минути,за да осмислят изказването и да преминат към разглеждането на точките в дневния ред.Изненадващо заседанието премина спокойно,без препирни и както никога до сега приключи преди обяд.

пише regiona.bg

0
0