Премиерът Борисов: Въвеждаме 24-часово наблюдение на движението на горивата! Ще се следи всеки квадратен метър

0

0

Център за контрол над контрабандата, който включва експерти от всички служби, и който ще следи пътя на горивата чрез специално видеонаблюдение, ще открие официално премиерът Бойко Борисов днес.
Ролята на звеното е да следи как се случва придвижването от границите до колонките. Чрез новото видео наблюдение се цели да се ограничи контрабандата, а и ще стане ясно за какви количества нелегален внос става въпрос.

В Координационния център работят Митниците, НАП, ГДБОП и ДАНС и използват общ информационен ресурс.
Камерите в центъра показват в реално време какво се случва на 40 точки на различни гранични пунктове, наблюдават се морски точки и пунктове на река Дунав, а от скоро и сухоземни пътища.
При представянето на центъра присъстват премиерът Бойко Борисов, главният прокурор Сотир Цацаров, министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

През последните седмици се появиха коментари за танкери и цистерни, които вероятно внасят нелегално гориво у нас.

„За да се елиминира човешкият фактор, всички сигнали са изведени в контрабандния център. По този начин ще покажем какво се прави, за да спрат тези басни, които се говорят. Ще оставя медиите да слушат и да гледат. Ще оставим точка за контакт с всички сигнали, които идват от гражданите”, обобщи премиерът пред бтв. По думите му камерите ще следят „всеки квадратен метър”.

Материалът Премиерът Борисов: Въвеждаме 24-часово наблюдение на движението на горивата! Ще се следи всеки квадратен метър е публикуван за пръв път на Региона Бг.

0
0