Президентът: Ако Василев и Петков искат да са полезни, трябва да следват по-широка философия към цялото общество

В Деня на Съединението президентът Румен Радев заяви, че нито една партия не може да монополизира надеждите на българите. Той посочи, че ако искат да са полезни, двамата служебни министри Кирил Петков и Асен Василев, не трябва просто да създадат поредната партия, а да „следват една по-широка философия към цялото общество“. Румен Радев се обърна и към левите симпатизанти и директно посочи – „не съм аз човекът, който ще ви предаде“. Президентът отговори и на упреците на бившия лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано го обвини, че разединява нацията и посочи, че „eдинствените думи на Борисов, които имат значение, са тези, които ще произнесе пред следващия главен прокурор“.

За новия политически проект

„Все по-често се спряга политически проект на двама от министрите – на икономиката и на финансите. Ако искат да бъдат полезни за обществото, те не трябва да създават просто поредния партиен проект, а да следват една по-широка философия към цялото общество. Има вълна за промяна, но никоя партия не може да монополизира надеждите на българите. Нито една партия няма силите да се справи сама. Добре ще е нашите политически партии най-накрая да осъзнаят това, макар и от третия опит, и да потърсят най-сетне диалога“, каза Радев, цитиран от БГНЕС. Коментарът бе направен в отговор на журналистически въпрос, след като репортер попита Радев дали търси нови служебни министри на финансите и на икономиката. Президентът участва в празненствата за Деня на Съединението в град Раковски.

Румен Радев подчертава, че „служебното правителство е доказало, че хора от различни хоризонти могат да работят заедно и ефективно за България“.

Към левите хора

Президентът Румен Радев излезе и с послание към „левите хора“, голяма част от които са симпатизантите на БСП.

„Що се касае до тревогите на левите хора, които се опасяват да не бъде предадена тяхната надежда, искам да заяви следното – не аз съм човекът, който ще ви предаде. За себе си гарантирам“, допълни той.

Важно е какво ще каже Борисов пред новия главен прокурор

Президентът коментира и статуса във фейсбук на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който го обвини, че разделя нацията и създава хаос в страната.

„Единствените думи на Борисов, които имат значение, са тези, които ще произнесе пред следващия главен прокурор“, каза Радев.

Поуки от Съединението

Трябва да се научим от Съединението, че е време да излекуваме всички наши комплекси за политическа обреченост, заяви още президентът Румен Радев. „Единението на българите за по-добър живот и по-голяма национална амбиция е голямата цел. Престанахме да мечтаем, престанахме да имаме високи национални амбиции, затова трябва единение, а за това трябва да дадат пример политиците“, каза още той.

Президентът отново повтори, че трябва да се актуализира бюджетът и подчерта, че „не можем да оставим българите без тази актуализация, с оглед на трудните времена, които предстоят, каза още държавният глава“.

По отношение на изборите президентът припомни, че тази седмица ще покани ЦИК, за да бъдем сигурни за провеждането на Избори 2 в 1, така че те да не бъдат компрометирани.

По думите му обстановката в парламента е толкова изнервена, че срива всякакви усилия да можем да постигнем някакво рационално решение.

Според Радев темата за служебното правителство в момента не е на дневен ред. Той очаква парламентът да свърши своята работа и едва тогава ще го коментира.

Източник: mediapool.bg

The post Президентът: Ако Василев и Петков искат да са полезни, трябва да следват по-широка философия към цялото общество appeared first on Начало.

0
0