ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Специализираният съд отложи мярката на Митьо Очите

0

0

Специализираният съд отложи гледането на мярката на Димитър Желязков – Митьо Очите. Причина за това стана постъпило искане от адвоката на Желязков съдът да разпореди изготвянето на съдебно-медицинска експертиза, която да установи какво реално е здравословното състояние на Очите. Молбата е била уважена и в четвъртък е издадено разпореждане, с което съдът назначава да се направи експертизата.
 
От специализирания съд обясниха, че молбата е постъпила на 22 март.

Днес се гледат мерките на Йордан Въчев, Иван Пишиев и Радослав Николов, които се считат за негови съучастници. Заседанието беше прекъснато.  Съдът трябва да реши дали да промени мерките им в по-леки.
 
Димитър Желязков е обвинен за това, че е ръководил организирана престъпна група за изнудване, принуда, заплахи, палежи и разпространение на наркотици. В нея са участвали още 12 души, включително и дъщерята на Желязков – Станислава.

Тя също получи обвинение преди дни – за събиране на такса „Спокойствие“ от таксиметрови фирми и собственици на търговски обекти в „Слънчев бряг”. Ако бъде признат за виновен по делото, Желязков може да получи 15 години затвор, глоба до 10 000 лева и конфискация на половината му имущество.

Източник Българгария – pik.bg
RSS новини от България

0
0