Най-после! Облекчават изискванията за държавното финансиране на ин витро процедурите…

0

0

Предложението идва от Фондация „Искам бебе“
Облекчават изискванията за държавно финансиране на ин витро процедури. Предложението идва от Фондация „Искам бебе“, а Здравното министерство официално застана зад него.

В момента едно от условията за финансиране е хормонът, който доказва наличието на яйчников резерв, да бъде поне единица. Много от жените, които търсят подкрепа от държавата обаче не могат да достигнат този резултат. Ако промяната стане факт ще има нова, по-ниска граница на антимюлеровия хормон.

25% от ин витро процедурите с държавно финансиране са завършили с раждания

„Няма как един пациент да бъде финансиран на 43 години и в същото време да искаме той да има стойности на антимюлеровия хормон 1 и над 1”, заяви Мария Янева от Фондация „Искам бебе“.

„Много от жените не могат до достигнат до тази помощ само заради тази малка разлика в стойността на хормона. Ако има промяна точно в стойностите на този хормон ще могат много жени да се възползват от помощта на държавата”, смята майката Антоанета Стефанова.сн.илюстративна

Материалът Най-после! Облекчават изискванията за държавното финансиране на ин витро процедурите… е публикуван за пръв път на Региона Бг.

0
0