Най-богатият българин вече предлага търговия с криптовалути и в ЕС

Съоснованата от родения в България Владимир Танев компания за търговия на дребно с финансови инструменти „Робинхуд Маркетс“ (Robinhood Markets) обяви, че стартира крипто търговия за клиенти в Европейския съюз, разширявайки се до пазар с по-голяма регулаторна яснота в момент, когато крипто фирмите са изправени пред интензивен натиск в САЩ, предаде Reuters.

Компанията ще позволи на клиенти от ЕС да търгуват с повече от 25 криптовалути, включително биткойн и етер, без комисионни, уточнява БТА. „ЕС разработи една от най-всеобхватните политики в света за регулиране на криптоактивите, поради което избрахме региона за полагане на основата на на международните планове за разширяване на „Робинхуд крипто“ (Robinhood Crypto)“, посочи компанията в съобщение, публикувано в блог.

През месец май регионът разкри първия в света цялостен набор от правила за регулиране на криптоактиви.

Междувременно Комисията по ценни книжа и борси на САЩ предприе мерки срещу крипто фирми като „Койнбейз“ (Coinbase Global) и „Байненс“ (Binance), въпреки че загуби шумно дело срещу „Грейскейл“ (Grayscale).

Разширяването на „Робинхуд“ се очаква да спомогне да увеличи приходите си от възраждащия се инвеститорски интерес към цифровите активи.

Оптимизмът относно предстоящото одобрение на спот борсово търгуван фонд за биткойни вдигна цената на биткойна до най-високата му стойност от началото на миналата година.

За да спечели позиция на пазара, базираната в Калифорния компания ще предложи на клиентите от ЕС бонуси в биткойни когато се регистрират, и още когато направят успешна препоръка.

„Робинхуд“ също се опита да отговори на страховете от кражба, едно от най-честите притеснения сред крипто инвеститорите чрез застрахователна полица срещу престъпления, регистрирана в британската банкова група „Лойдс“ (Lloyd’s).

Застраховката ще покрие част от активите, държани в системите за съхранение на „Робинхуд“, посочиха от компанията.

Влизането на „Робинхуд“ в ЕС идва само седмица след като стартира борсова търговия за клиенти от Великобритания.

Източник: fakti.bg

The post Най-богатият българин вече предлага търговия с криптовалути и в ЕС appeared first on Начало.

0
0