Митко Каратиста обяви, че правосъдният министър „ще има много проблеми“

„От сега нататък го чакат много проблеми правосъдния министър (Иван Демерджиев)“, каза в понеделник Димитър Спасов – Митко Каратиста на излизане от ГДБОП, където беше разпитан. Голяма част от изказването му бе посветено на интервюто на Демерджиев за Mediapool, в което министърът заяви, че бизнесменът го е заплашвал с главния прокурор в началото на 2020 година.

 

Демерджиев каза, че повод за „заплахата“ било дело за фотоволтаичен парк, който е бил охраняван от „Делта гард“. Димитър Спасов е бивш съсобственик на охранителната фирма. Прокуратурата е знаела за заплахата, но от година и половина нямало движение по този случай, каза министърът.

 

„Аз този (Демерджиев) няма да го оставя, нито ще занимаваме институциите, за да се съдиме напред-назад, не, че няма да го осъдя“, каза Спасов. Той обясни, че Демерджиев го бил питал дали знае кой е, а Митко Каратиста му отхвърнал: „Мисля, че съм те виждал по телевизията в протестите срещу главния прокурор“

 

„Аз го призовавам утре да посочи полиграф, където да се явим и двамата и там да стане ясно кой лъже“, каза Спасов и обясни: „Той стана зам.-правосъден министър благодарение на една лъжа – че съм го заплашвал с главния прокурор“.

 

„Той (Демерджиев) иска да стъпи върху главата на главния прокурор, върху моята глава, за да се издигне в неговата кариера. Познавам го като адвокат на рейдъри, които се опитаха да отнемат един фотоволтаичен парк от китайски инвеститори“, каза бившият съсобственик на „Делта гард“.

 

Спасов каза, че е разговарял с Демерджиев в присъствието на много хора. „После изпрати едни емисари да ми предлагат пари, за да напусна фотоволтаичния парк. „Делта гард“ никога не предава своите клиенти и, естествено, не се съгласих.

 

„Той заблуждава Бойко Рашков, който заблуждава Румен Радев срещу нас. Имам кореспонденция между правосъдния и Бойко Рашков, където се вижда какви указания дава правосъдният министър (на Рашков)“, каза Спасов и допълни, че Демерджиев получавал по 100 хиляди лева на месец от фотоволтаичния парк, но не го е споменал.

 

„Има поети ангажименти за нашето елиминиране“, каза Каратиста и се закани: „Всички, които са замесени в репресията срещу нас, ги чакат много тежки дни… Говоря в съдебната зала“. После каза, че няма да занимава съда.

 

В отговор на въпроси за скандала „Осемте джуджета“ Митко Каратиста каза, че познава следователя Петьо Петров. Фирмата му е охранявала и столичния ресторант „Осемте джуджета“, където бизнесменът Илия Златанов твърди, че се е срещал с бившия шеф на столичното следствие Петьо Петров-Еврото, посочен от него като основен инициатор на схема за отнемане на бизнеса му.

 

Спасов определи разследването за „Осемте джуджета“ като „много интересно филмче като по Стивън Кинг“.

Източник: mediapool.bg

The post Митко Каратиста обяви, че правосъдният министър „ще има много проблеми“ appeared first on Начало.

0
0