МВР е установило още 12 полицаи, упражнили насилие при протестите

МВР е установило още 12 виновни служители за полицейското насилие зад колоните на Министерския съвет при протестите през лятото на 2020 г. Спрямо тях са започнали проверки, заяви главният секретар на МВР Петър Тодоров пред Нова телевизия.

„Бяха разпоредени нови проверки по въпросния скандален случай, който като поведение е недопустим и потресаващ. В хода на тези проверки бяха установени още 12 виновни служители, спрямо които са започнали проверки. Успоредно с тази, са започнати още няколко проверки. Общо около 20 служителя са проверявани. Дисциплинарните производства ще приключат до дни и ще бъдат наложени необходимите наказания“, каза Тодоров.

Той увери, че „всеки един по веригата – от ръководителя до изпълнителя, ще получат наказание“.

Купуване на гласове по изборите

Вече има сигнализа купуване на гласове за предстоящите избори за президент и парламент, каза Тодоров.  По думите му един глас се търгува на цена от 40 до 100 лв. според региона.

Предлагало се още дърва за огрев, както и погасяване на вноски по бързи кредити, отбелязва главният секретар на МВР.

За поста главен секретар на МВР

„Служители, които са демотивирани, неглижират служебните си задължения, ще претърпят санкции за съответното си поведение. Държа на няколко неща – дисциплина и единоначалие, етично отношение към гражданите и недопускане на корупционни прояви от страна на личния състав“, заяви Петър Тодоров.

Той обясни, че при встъпването му в длъжност вече са били сменени много ръководители. Самият той не е извършвал рокади, освен тази във Второ районно управление в София, заради случая с Венци Боксьора.

 

Източник: mediapool.bg

The post МВР е установило още 12 полицаи, упражнили насилие при протестите appeared first on Начало.

0
0