Марияна Николова отива на държавно посещение в Унгария

0

0

Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова ще бъде на официално посещение в Унгария на 11 и 12 февруари, съобщиха от правителствената пресслужба.

Българският вицепремиер ще се срещне със заместник министър-председателя на Унгария Жолт Шемен. Визитата има важно значение за поддържане на интензивния политически диалог по широк спектър от двустранни въпроси и теми от европейския и международния дневен ред.

В Будапеща вицепремиерът Николова ще има серия от разговори с унгарския държавен секретар по въпросите за семейството и младежта Каталин Новак, с министъра на човешките ресурси Миклош Каслер, с държавния секретар по социалните въпроси и социалната интеграция Атила Фюльоп, както и с министъра на външните работи на Унгария Петер Сиярто.

По време на разговорите ще бъдат обсъдени двустранните отношения и конструктивното взаимодействие в различни области с акцент върху демографската политика, политиките за закрила на децата и интеграцията на хора с увреждания на трудовия пазар.

Заместник министър-председателят Марияна Николова ще посети унгарския парламент, където ще има разговори с държавния секретар Миклош Шолтес, председателя на групата за българо-унгарско приятелство Моника Дунай и говорителя на българската общност в унгарския парламент Симеон Варга.

В рамките на посещението вицепремиерът ще се срещне с представители на българската общност, начело с Дончо Русев, председател на Българското републиканско самоуправление.

Източник Българгария – pik.bg
RSS новини от България

0
0