Лорер: Обратната връзка от бизнеса е важна за нас

За мен и Министерството на иновациите и растежа е важно да имаме открит диалог с българските и чуждестранните инвеститори. Това е заявил министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер, който е присъствал на представянето на резултатите от проучване сред австрийския бизнес в страната ни, съобщава Министерството на икономиката.

Когато идентифицираме проблем, той да бъде разрешен възможно най-бързо. По отношение на обществените поръчки, всички много добре знаем, че у нас обществени поръчки или не се провеждаха, или се провеждаха по изключително компрометиран начин, е заявил Лорер.

Това е обещание на цялата ни администрация, да променим цялостно модела на това как се харчат пари у нас за обществени задачи, е допълнил той.

Министърът присъства на представянето на резултатите от проучване сред австрийския бизнес в страната ни. Австрийското търговско представителство обяви данни от годишната анкета сред австрийските фирми в България за инвестиционния климат у нас, проведена онлайн в края на 2021 г.

Министър Лорер заедно с посланика на Австрия Андреа Вике, търговския съветник в посолството на Австрия Филип Купфер и представители на австрийския бизнес в България са обсъдили основните проблеми пред бизнес климата и инвеститорите в България. Нуждата от борба с корупцията е посочена като основно предизвикателство от най-голям брой фирми в проучването. На събитието е било посочено, че Австрия остава един от водещите инвеститори в страната: 4,6 млрд. евро са инвестициите, направени от 350 австрийски компании, а над 20 000 българи работят в австрийски фирми, пише в съобщението.

Източник: fakti.bg

The post Лорер: Обратната връзка от бизнеса е важна за нас appeared first on Начало.

0
0