Кубрат Пулев учредява „Велика България“. Търсил „силно“ име за партията с години

0

0
“Името „Велика България“ го мисля от няколко години и няма по-силно и истинско“, заяви в неделя европейският шампион по бокс тежка категория Кубрат Пулев. Той потвърди пред БНТ, че ще учреди в началото на юли политическия си проект. За пореден Пулев не даде отговор дали ще участва в изборите за президент, каквито информации вече излязоха в медиите.

„Нямам такива амбиции, правим този проект „Велика България“, името само по себе си говори. Не е „Мутри вън“, не е „Няма такъв народ“, аз не мога да повярвам, именно това ме накара да направим такъв проект, аз, брат ми и други хора”, каза той в отговор на въпрос дали ще се кандидатира за президент.

Пулев посочи, че през годините редица хора са го канили да участва в политически проекти. Той конкретно визира историкът Божидар Димитров, но неговата кончина е осуетила случването на проекта. В първото правителство на ГЕРБ Димитров бе министър без портфейл.

Кубрат Пулев спомена, че през последните месеци са му предлагани за продажба 200 дка държавен имот, който се препродавал от фондове, като купувачите не могли да му обяснят как частни фондове препродават държавни имоти. Боксьорът посочи, че на такива практики трябва да се сложи край.

Както Mediapool вече писа учредяването ще е на 9 юли в хотел „Маринела“.

„Който иска може да заповяда и да подкрепи този проект. Млади хора, интелигентни хора, които искат и имат желание, които обичат България. Политиците като че ли са загубили любовта към народа си, връзката с народа си. Кой ще се погрижи за народа? Това изобщо политика ли е? Казват той е боксьор, с политика ли да се занимава, ами това ли е политиката? Хора да мизерстват и да гладуват, пенсионерите да са с 300 лева пенсия и това да е вдигната 50 лева популистки, а пък други да празнуват първия и втория си милиард по високите върхове на политиката, и то преди 7-8 години. Имам чувството, че някои от тях си мислят, че ще живеят по 2-3 хиляди години и са богопомазани“, каза боксьорът.

За отношенията между бившия премиер Бойко Борисов и президента Румен Радев, Кубрат Пулев заяви, че вижда едни лични партийни интереси и нищо повече.

„Никой не го е грижа за народа, интересуват се дотолкова, доколкото народът да не скочи и да стои мирен и тих“, каза той.

Пулев отправи критики към Слави Трифонов заради нежеланието му да говори пред българските медии.

„Този шоумен го е страх от мисирките, използвайки на някого термина, какво остава да направи нещо за тая държава, ако има някоя по-сериозна ситуация и той да устои. Според мен го е страх от самия себе си, защото усеща, че няма да може да се справи с това нещо. Това не е политика, всеки си е направил своята телевизия, 7/8, “24 България”, и всеки си рекламира своята партия. Това ли е политиката в България, това ли трябва да гледа народа? Един фалш, един театър, който обаче е далеч от истината и реалността“. 

Преди дни той беше поканен от лидера на КОД Петър Москов, бивш здравен министър във второто правителство на Бойко Борисов, да се включи в политиката.

България – Източник: Медиапул.бг
RSS новини от България

0
0