Контейнери за текстил за по-чист въздух и околна среда в Благоевград искат ПП „Партия на зелените“

0

0

Контейнери за даряване на стари дрехи могат да бъдат поставени в Благоевград. От ПП „Партия на Зелените“ отправиха това предложение до кмета и председателя на ОбС. Според тях по този начин старите дрехи ще бъдат ефективно оползотворени от хора в нужда.

В страната върви кампания за поставяне на контейнери за стари дрехи и текстил. Контейнерите са част от национална кампания за популяризиране на система за ефикасно събиране и оползотворяване на дрехи и текстилни продукти от населението. Кампанията обединява каузи на дарителство, екологична и социална отговорност, и запазването на ценни суровини за икономиката. Поставяйки контейнерите, гражданите могат да оставят дрехи и други артикули от текстил, като даренията периодично се събират и хигиенизират.

„Ние от Партия на зелените, считаме, че Община Благоевград трябва да участва в тази кампания за събиране на текстил от домовете, която намираме за правилния начин за стимулиране на екологични практики в гражданите си. Идеята е да се освободим от неизползваемите дрехи и текстилни предмети, без да замърсяваме околната среда. Убедени сме, че всяка една стъпка в посока за по-чиста и по-подредена среда на живот е своеобразен принос към екологията и единна стъпка към по-чист въздух в нашия град“, пише в предложението на ПП “Партия на Зелените“.

От там отправят и няколко предложения.Те предлагат кметът на общината да предприеме действия, като проучи какви са условията за сключване на договор с фирма, която предлага подобна услуга, както и да направи предложение до ОбС за провеждане на процедура по избиране на фирма за доставяне на контейнери. Освен това от партията предлагат главният архитект да определи места за поставянето на контейнери.

Предложението е подписана от лидера на ПП“ Партия на Зелените“ Андон Тодоров.

0
0