„Кокаиновият крал“ Брендо е задържан край Киев (видео)

0

0
Соченият от МВР за „кокаинов крал“ Евелин Банев-Брендо е задържан край Киев, съобщи украинската полиция и пусна кадри от задържането.

Информацията е потвърдена от българското Министерство на външните работи пред БТА.

Евелин Банев беше обявен за издирване с червена бюлетина от Интерполпрез лятото на 2018 г. https://www.mediapool.bg/prokuraturata-veche-izdirva-brendo-s-evropeiska-zapoved-za-arest-news281820.html

55-годишният Брендо е арестуван в наета от него къща в предградие на Киевс фалшиви документи на друго лице. Освен него има и още задържани.

При претърсването са намерени и иззети документи за самоличност, съдържащи следи от фалшифициране, се казва в съобщението на украинската полиция.

Освен това в къщата са намерени над 300 храсти марихуана, оборудване за отглеждане и производство на дрога, както и 39 опаковки с хапчета за продажба.

До 20 дни българската прокуратура трябва да изпрати документи с искане за екстрадирането на  Евелин Банев, се казва още в съобщението на украинското МВР.

През 2018 г.Върховният касационен съд окончателно осъди Банев на 6 години затворза разпространение на наркотици и пране на пари.

Освен присъдата в България Банев бе осъден на 20 години за наркотрафик в Италия. https://www.mediapool.bg/brendo-okonchatelno-e-osaden-na-20-g-zatvor-za-narkotrafik-v-italiya-news269273.html

Той има и още една присъда – от 10 години и половина за наркотици в Румъния. https://www.mediapool.bg/brendo-be-osaden-za-narkotrafik-i-v-rumaniya-news249642.html

 

<iframe width=“560″ height=“315″ src=“https://www.youtube.com/embed/ssnUdecL2g4″ title=“YouTube video player“ frameborder=“0″ allow=“accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture“ allowfullscreen></iframe>

България – Източник: Медиапул.бг
RSS новини от България

0
0