Китай ще създаде фондова борса в Пекин

Китайските власти възнамеряват да открият нова борса в Пекин. Това съобщи в четвъртък президентът Си Цзинпин във видеообръщение по време на Китайския международен търговски панаир за търговия с услуги, предаде вестник „Банкеръ“.

„Ще продължим да подкрепяме иновационното развитие на малките и средните предприятия, ще задълбочим реформите на новия извънборсов пазар за търговия с ценни книжа, ще създадем Пекинска фондова борса и да изградим голяма платформа за обслужване на иновативни малки и средни предприятия“, заяви президентът, цитиран от агенция Синхуа.

Основните фондови борси в Китай се намират в Шанхай, Шенжен и Хонконг. Освен това в Китай има редица стокови борси, най-големите от които са в Далян, Чжънчжоу и Шанхай.

Китайският международен търговски панаир за услуги е най-големият в света търговски панаир на едно гише в тази област. Той ще се проведе от 2 до 7 септември в Пекин.

В събитието участват 141 международни организации, посолства в Китай, търговски палати, бизнес асоциации и институции. Повече от 2000 местни и чуждестранни компании ще се включат в предвидените над 100 форума и дискусии.

Заради изискванията и мерките за контрол на заразата, тази година около 70 000 кв.м от изложбената площ ще бъдат на открито. В същото време специално за събитието е подготвена дигитална платформа, базирана на съвременни технологии като изкуствен интелект, големи данни, 5G и виртуална реалност.

Източник: fakti.bg

The post Китай ще създаде фондова борса в Пекин appeared first on Начало.

0
0