Китай са първи по ръст на дигиталната икономика

0

0

На 2 август в Пекин бе открита двудневната Конференция за световната дигитална икономика, където бе съобщено, че Китай е на първо място в света по скорост на развитието ѝ.

Според публикуваната от Китайската академия за информационни и комуникационни технологии бяла книга за световната дигитална икономика става ясно, че дигиталната трансформация продължава да е характерна черта и основна насока за новата промишлена революция. Директорът на Академията Ю Сяохуей посочи, че дигиталната трансформация е двигател за развитието на различните страни.

„САЩ са на първо място по мащаб на дигиталната икономика, следвани от Китай. Страната обаче е на първо място в света по ръст на дигиталната икономика, което е доказателство за жизнеността и стимулиращата роля на цифровите технологии в икономическото развитие на страната“, заяви Ю Сяохуей.

Директорът на Института по публична администрация към университета Цинхуа Дзян Сяодзън е на мнение, че развитието на дигиталната икономика по време на 14-та петилетка ще се характеризира с по-голяма отвореност и глобална визия. „Ускорено напредват глобализацията, развитието на производството, сектора на услугите и обществените продукти. Регистрирането на патенти и напредъка в областта на дигиталните технологии остават основна тенденция в дигиталната трансформация“, заяви тя.

Бизнес – Източник: Факти.бг

0
0