Илиан Тодоров се срещна с португалския посланик Н.Пр. Елена Коутиньо

0

0

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров се срещна с посланика на Португалия Н.Пр. Елена Коутиньо. Те разговаряха за възможностите за сътрудничество между Софийска област и област в Португалия в областта на икономиката, туризма, културата.

Областният управител предложи кметовете на общини от Софийска област да сключат меморандум за сътрудничество с общини от Португалия, а Н.Пр. Елена Коутиньо приветства предложение и заяви готовност да съдейства.

Обсъдена беше и възможността Софийска област да сключи меморандум за сътрудничество с област от Португалия, като посланикът предложи това да е област Мадейра.

„Тодоров и Н.Пр. Елена Коутиньо разговаряха и за възможността за сътрудничество между Португалския културен институт „Камойнш“ и училища от Софийска област за популяризиране на португалския език и култура.

Посланик Коутиньо изрази желание да се промотира туризма и постиженията в IT сектора. Тя получи покана да посети културно събитие от календара на Софийска област.

Тодоров изненада Н.Пр. Елена Коутиньо с торта и подаръци с българско розово масло, тъй като срещата се проведе в деня на рождения ден на посланика.

Източник Българгария – pik.bg
RSS новини от България

0
0