Зимата се завръща

Прогнозите за тези дни са, че зимата се завръща. Трябва да се приготвим за студ и сняг в Северозападна България и планинските райони. Очакваната снежна покривка над Северозападна България и Предбалкана ще достигне до 10-15 см. В Планинските райони тя ще е над 20 см.

Днес над страната от север ще прониква по-студен въздух. Едновременно от север и от юг ще се заоблачава. Следобед на много места ще превали дъжд, с по-интензивни валежи в Западна България. Температурите ще се понижават, а вятърът ще бъде до умерен от изток.

Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева. Тя добави, че максималните температури ще бъдат от 9 до 14 градуса, в югозападните райони – до 15-16.

У нас през следващите дни валежите ще бъдат често явление. В сряда ще бъде ветровито и студено. Облачността ще бъде разкъсана и променлива. Краткотрайни превалявания ще има главно в Западна и Южна България. По високите западни полета дъждът ще преминава в сняг.

В четвъртък и в петък ще се затопли. Ще има и слънчеви моменти. По-съществени заоблачавания ще има в петък – с валежи около планините. В събота от север ще проникне по-хладен въздух. Повече облаци ще има в Дунавската равнина, с условия за валежи в източната половина от страната.

The post Зимата се завръща appeared first on Начало.

0
0