Журналистът от „Труд“ Емил Спахийски стана шеф на бившата пресгрупа на Пеевски

Журналистът от „Труд“ Емил Спахийски бе назначен за отговорен директор на бившата пресгрупа на Делян Пеевски, съобщи Нова тв. В момента вестниците „Телеграф“, „Монитор“, „Мач Телеграф“, „Политика“, както и информационна агенция „Монитор“, са обединени под шапката на фирмата „Вестник Телеграф“ ЕООД. Емил Спахийски ще отговаря за редакционната стратегия на изданията.

В края на миналата година Пеевски продаде вестниците си компанията „Юнайтед груп“, която преди това купи и „Нова броудкаистинг груп“ от братята Домусчиеви. Първата покупка на „Юнайтед“ през лятото на миналата година бе телекома „Виваком“.

Нова тв представя Спахийски като журналист „със забележителна почти 30-годишна биография в печатните медии“.

„Кариерата му започва като репортер във вестниците „Труд“ и „24 часа“. След това е редактор „Новини“ в Sofia Independent. През 2001 година основава сп. „За мен“, а три години по-късно оглавява като главен редактор култовото списание „Егоист“. Бил е главен редактор и на сп. FHM. В продължение на 15 години е един от водещите журналисти и коментатори на в. „Сега“, а след това става негов изпълнителен директор от 2008 до 2012 година. От тогава до 2021 година е политически наблюдател на в. „Труд“, пише в съобщението на Нова тв.

За своята журналистическа дейност е носител на наградата „Черноризец Храбър“ на Съюза на българските издатели, Наградата „Паница“ за отразяване на войната в Косово и Македония, както и „Валя Крушкина – журналистика за хората“.

Емил Спахийски има опит като сценарист на документално и игрално кино, както и като режисьор. Сред филмовите заглавия, с които се свързва неговото име, са „Съдилището“, „Клуб млади приятели на Съветския съюз“, „Часовникът на Брежнев“, „Тъгувай само в краен случай“, „На крачка от върха“, „Икар от Кочериново“.

Той е работил като редактор и сценарист в телевизионните формати „Един за друг“, „Столичани в повече“, Survivor България и „Българската Коледа“.

Източник: mediapool.bg

The post Журналистът от „Труд“ Емил Спахийски стана шеф на бившата пресгрупа на Пеевски appeared first on Начало.

0
0