Жена е убита в София точно преди протеста „Нито една повече“

Млада жена е била убита в столицата около 14.30 ч. в София. Инцидентът е станал в изоставена сграда, намираща се на ул. „Боян магесник“ в столичния квартал „Слатина“. За убийството е задържан 28-годишният приятел на жената, съобщава БНР.

След подадения сигнал полицията е отишла в изоставената сграда и е открила безжизненото тяло на жената, както и нейният приятел, който не е избягал от местопрестъплението и е бил арестуван.

Все още се изясняват се причините за инцидента. Не е ясно дали може да се говори за някакъв вид на домашно насилие или за убийство в състояние на афект, допълва националното радио.

Малко по-късно през деня ще проведе планираният Национален протест под надслов „Нито една повече“, който ще се проведе в Международния ден за елиминиране на насилието срещу жените – 25 ноември от 18.30 ч. пред Съдебната палата в София.

Протестът е съпътстван и от отворено писмо към новоизбраните депутати и президент за предприемане на незабавни мерки за борба с насилието на жени и домашното насилие.

Действията са провокирани и от поредните два случая на тежко насилие от последните дни. 33-годишната млада майка Евгения Владимирова от София бе убита по особено жесток начин от своя съпруг, който с помощта на баща си е сложил тялото ѝ в куфар и го е изхвърлил в покрайнините на Перник.

Няколко дни по-късно се разбра и за случай от гр. Цар Калоян, при който 17-годишно момиче бе изнасилено, жестоко пребито и подпалено от 25-годишен мъж, неин роднина, който преди това изнасилил и майка ѝ.

 

Източник: mediapool.bg

The post Жена е убита в София точно преди протеста „Нито една повече“ appeared first on Начало.

0
0