ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК – Валери Симеонов поговори за проверката на КОНПИ за имотите на СКАТ: Ще ударят на камък! Лидерът на НФСБ вади нови разкрития

0

0

Питайте прокуратурата. Общо – клевети и лъжи. Ще ударят на камък. Нищо не знам, даже не съм видял съобщението на прокуратурата, преразказахте ми по телефона. Вие ме търсите. Малко ме забравихте напоследък, но нищо. Нищо не ми е изпратила прокуратурата. Това заяви пред Би Ти Ви лидерът на НФСБ Валери Симеонов във връзка със сигнал до ВКС за закупени имоти на занижени цени от „СКАТ“ ООД.

Припомняме, че замесени в аферата с евтини апартаменти са и президентът Румен Радев, който все още не е дал обяснение по въпроса и не се е оттеглил, както и шефът на ВКС Лозан Панов и лидерката на БСП Корнелия Нинова. Антикорупционният орган разследва и сигналите за техните имоти.

Запитан дали е разбрал на кого са сделките, той отговори: „Това са сделки между фирми – на фирма СКАТ ООД, които са проверявани 1000 пъти, минали са през много проверки, включително и НАП. Естествено, ще си потърся правата, но трябва да се докопам до сигнала, да видя кой го е подал. Но така са решили, така са направили“. 

На въпрос дали атаката е свързана с конфликта му с министър Ангелкова, той отговори: „Теоретично е възможно. Като разбера, ще коментирам пак. Притеснен ли ви звуча, така като ме чувате? Повтарям пак – всичко е проверявано многократно – от НАП, от прокуратура, от военна прокуратура. И сега – от специализирана прокуратура бие тъпанът. Но ще удари на камък. Валери Симеонов няма никаква собственост в това нещо, това е собственост на фирмата. Сделките са абсолютно изрядни и са проверявани десетки пъти, вие на какво основание, кажете ми, ми задаване въпроса за оставка?! Защото давам хляб на 400 човека, затова ли да подам оставка?! О, не! Няма да стане! Естествено, че имам подозрения кой е подал сигнала, но нямам доказателства. Тази поредна клевета може да е от някой засегнат, примерно, от мои изявления. Човек, когато е честен, засяга много хора. Но на всички тези хора ще кажа, че ще има още много интересни разкрития. Най-вероятно утре“.

„Ако ме питате какво притежавам, сега ще ви кажа – две селски къщи – на баща ми и на майка ми в две различни села и половин апартамент в „Меден рудник“. Не съм беден, богат съм, но си насочвам парите в много по-полезни работи“, заяви Валери Симеонов.

Източник Българгария – pik.bg
RSS новини от България

0
0