Евродепутатът от БСП Петър Витанов ще сезира комисия в ЕП за побоя над протестиращи

0

0
Ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент Петър Витанов щe сезира Комисията по правосъдие в ЕП заради кадрите с полицейско насилие срещу протестиращи миналото лято.

Витанов отправи тежки критики към бившите управляващи от ГЕРБ и ръководството на МВР.

„В началото на новата парламентарна сесия на Европейския парламент смятам да запозная Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE) за случилото се в България и отново ще поставя въпроса за нарушаване на човешките права“, заяви той, цитиран от офиса си.

„Помните ли как миналото лято от ГЕРБ не спираха да повтарят мантрата, че всеки бил свободен да протестира колкото и за каквото пожелае? Без обаче да уточнят, че свободата върви с риска да бъдеш смазан от бой зад колоните на Министерски съвет“, написа евродепутатът във фейсбук.

„Бруталните кадри, които станаха обществено достояние вчера, разкриват същността на диктаторски режим, криещ се зад фасадата на несъществуваща демокрация.

Там, където органите на реда се превръщат в средство за репресия и контрол, място за демокрация няма. Похватите на властимащите в България не се различават много от тези на режимите в банановите републики. А ако се съди по безпардонното насилие пред Министерски съвет, то ние живеем в по-голяма диктатура от Уганда, Руанда и Габон, взети заедно.“

<iframe src=“https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FVitanovPeter%2Fposts%2F3052940491616517&show_text=true&width=500″ width=“500″ height=“559″ style=“border:none;overflow:hidden“ scrolling=“no“ frameborder=“0″ allowfullscreen=“true“ allow=“autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share“></iframe>

България – Източник: Медиапул.бг
RSS новини от България

0
0