Двоен ръст на милионерите в тази държава

0

0

С бързи темпове Китай продължава да акумулира богатството на света. Това води до нарастване както на дела на богатите, така и на представителите на средната класа. Прогнозите, публикувани в доклада на банката НЅВС – „Нарастващото богатство на Китай: милионерите и средната класа водят страната“, са че през идните 5 години броят на милионерите ще се удвой, а средната класа ще нарасне с 50%.

В анализа на НЅВС са посочени 2 милиона лица, чието състояние е на стойност над 1.55 млн. USD под формата на инвестиционни активи. Броят на богаташите ще нарасне до 5 милиона до 2025 г.

Размерът на средната класа към днешна дата е 340 млн. души, а до 2025-та ще нарасне до 500 млн. души, или с 45%. „Cpeднaтa ĸлaca cъщo ce paзpacтвa бъpзo, a cтeпeнтa нa coбcтвeнocт нa гpaдcĸитe дoмaĸинcтвa e нaй-виcoĸaтa в cвeтa cъc зaбeлeжитeлнитe 96%. Toвa e мнoгo здpaвa финaнcoвa ocнoвa“, пишaт oт бaнĸaтa.

Именно представителите на средната класа ще са в основата на икономическия растеж на Китай в средно- и дългосрочен план. Това е отлично развитие на страната, имайки предвид, че и държавата ще насърчава политика на развитие ръководена от потреблението.

През идните 5 години богатството на домакинствата ще нараства с 8.5% на годишна база. За разглеждания период инвестиционните активи на населението ще достигнат 300 трилиона USD, това е равно на 300% от БВП на Китай за миналата година.

Бизнес – Източник: Факти.бг

0
0