„Да, България“ намали ръководство си до 14 души

Политическата формация “Да, България” намали в неделя оперативното си ръководство от 16 на 14 души. Промяната се случи по предложение на председателя Христо Иванов, съобщиха оттам.

Иванов влиза по право в изпълнителния съвет на партията, а по негова идея място трябва да имат депутатите Ивайло Мирчев, Антоанета Цонева и Атанас Славов, както и правосъдния министър Надежда Йорданова и министърът на електронното управление Божидар Божанов.

Останалите членове на новия състав на изпълнителния съвет на „Да, България“ са Антонина Душева, Бойко Димитров, Веселина Александрова, Елена Церовска, Златко Куртев, Константин Павлов, Стела Николова и Яна Тодоранова. Ново лице в него е именно районния кмет на Лозенец Константин Павлов.

Христо Иванов беше преизбран за председател на „Да, България“ за нов тригодишен мандат на националната конференция на 29 януари. 

„Считам това за огромен ангажимент. По-скоро виждам в него израз на това, че сравнително младата ни политическа организация смята, че имам недовършена работа, която смятам да довърша. За основен критерий за успех ще използвам създаването на нови лидери, така че на следващия етап да гарантираме голям избор и много нови лица. Това е една от основните ми каузи“, каза тогава Иванов след гласуването.

Националният съвет се състои от 60 души, припомнят от „Да, България“. Партията е част от коалицията „Демократична България“, заедно с ДСБ и „Зелено движение“.

Източник: mediapool.bg

The post „Да, България“ намали ръководство си до 14 души appeared first on Начало.

0
0