ГОРЕЩА ТЕМА: Искрен Веселин разкри при какво условие Обединени патриоти ще напуснат властта и посочи кой трябва да води листата на евроизборите

0

0

Не мисля, че БСП са единственият фактор, който е склонил ГЕРБ за промяна решението за преференциите. БСП видяха, че има настроения срещу това решение и опитаха да спечелят политически дивиденти. Това заяви пред Нова телевизия депутатът от Обединени патриоти и представител на ВМРО Искрен Веселинов на въпрос за взетите решения след днешния коалиционен съвет при премиера Борисов.

„За хората е изключително важен всеки един демократичен символ в обществото. Не е редно да се премахва един такъв, какъвто е преференциалният вот“, каза той и добави: „БСП бламират парламентаризма. Това не е конструктивно средство.“

„Не е добре, когато не се търси диалогът“, коментира патриотът на въпрос защо Валери Симеонов не е присъствал на срещата на коалиционните партньори с Бойко Борисов.

„Ние сме за запазване на структурата на Обединени патриоти. Апелът ни за разговор по същество остана несбъднат. Надявам се, че той все пак ще се осъществи“, допълни представителят на ВМРО.

„Предизвикателството за нас е да запазим спечеления вот на парламентарните избори и дори да го увеличим, а не да си търсим кал под ноктите“, уточни Искрен Веселинов.

„Ние бяхме за запазване на този преференциален вот, но, за съжаление, нашият партньор в лицето на НФСБ беше за промяна. И ГЕРБ се позоваха основно на мотивите на НФСБ за тази промяна“, разкри патриотът.

„Ако видим, че ДПС заемат мястото на Обединени патриоти във властта, ние ще напуснем правителството. Ние дойдохме на власт най-вече, за да не бъдат там ДПС“, категоричен е той.

„Мисля, че трябва трите партии да намерим технологията, по която да разпознаем човекът, който ще донесе най-много гласове на Обединени патриоти на евроизборите. Личното ми убеждение е, че това е единственият ни евродепутат Ангел Джамбазки“, заключи Веселинов.

Източник Българгария – pik.bg
RSS новини от България

0
0