Голяма задушница е! Почитаме мъртвите. Три неща, които задължително трябва да направим…

0

0

Днес е Голямата задушница и всеки християнин може да се моли за душите на починалите близки.

Тази задушница е Месопустна и от този ден има забрана за използване на месо и месни продукти.
Нека да видим заедно какво може и трябва да се направи на този ден, за да отбележим правилно покойните.
И кои неща са под най-строгата забрана и кои не са.
Първо, не се плашете да посетите Божия храм вечерта преди събота. Вечерта, на 1 март, в почти всички православни църкви ще се проведе панихида, пише за жената бг. На тази панихида се носят продукти, които след това ще бъдат раздадени на тези, които трябва да помнят починалите.
Същесвува поверието, че жени, които са имали аборти или мъртви деца на задушница трябва да донесат в църквата ябълки в памет на починалите деца. Трябва да има толкова ябълки, колкото има мъртви или абортирани деца.
Разбира се, необходимо е да се представи бележка за възпоменанието на починалите роднини и приятели в храма.
На второ място, в събота, 2 март, можете да посетите гробището и да се помолите на гробовете на починалите близки.
Посещението на гробището обаче не се счита за задължително. Най-важното е да се молите за починалите. Така ще направите нещо важно за душата на починалия човек.
Ако по време на живота си човека не е бил много добър или ако сте били в конфликт с починалия, тогава трябва да се молите с двойно по-голяма сила и смирение.
Трето, на този ден е прието да почетем всички мъртви роднини и приятели на семейна вечеря. Те трябва да се спомнят само с доброто!

Материалът Голяма задушница е! Почитаме мъртвите. Три неща, които задължително трябва да направим… е публикуван за пръв път на Региона Бг.

0
0