Германските туристи тръгват към България

От 2 юли започва чартърната програма на големия германски туроператор DER Touristik до Варна и Бургас. Това обяви за TravelNews Калин Сутев, представител на компанията у нас и управител на „Дестинейшън Туристик Сървисис“. Полетите ще бъдат на българската авиокомпания European air charter (бившата Bulgarian Air Charter). Първите туристи ще пристигнат от Дюселдорф и Лайпциг. Те ще бъдат основно настанени в Златни пясъци и Слънчев бряг. От една седмица вече идват германски туристи по комбинирани чартъри между всички туроператори.

“Все още на германския пазар не се наблюдават изразени по-силни записвания за един или друг курорт в България, но интересът се пробужда и има положително движение в резервациите”, заяви Сутев. Според него идването през юни на представителите на германските туристически бюра у нас, които се запознаха на място с условията, е довело до увеличение на полетните ротации до 46 от различни летища на Германия до Варна и Бургас. Общо около 8000 допълнителни самолетни седалки пуснахме, което е добър знак и надежда за рестарт, подчерта Калин Сутев. Той се надява при добри обстоятелства, чартърната програма да продължи до края на септември.

Първите полети на другия германски туроператор Schauinsland Reisen пристигнаха от Берлин на 25 юни във Варна и на 26 юни в Бургас с чартърната авиокомпания Sundair. В началото на юли стартират и останалите чартъри, които ще се изпълняват от Sundair и European Air Charter, каза Илия Илиев, представител на компанията у нас.

Германският концерн Alltours засега не планира собствени чартъри до България. Предвиждаме да се комбинираме с останалите туроператори, защото така си разпределяме риска, подчерта Венцислав Танчев, представител на компанията у нас и собственик на “Сънтурс”. Те вече изпращат туристи в България. Интересът към България е доста нисък. В момента се записват по 1200 германски туристи на седмична база, допълни Танчев. Според него има по-голямо търсене към висококатегорийните хотели. Например на юг в Wave resort край Ахелой, а на север – хотел “Грифид Вистамар” в Златни пясъци.

Неговата компания вече посреща туристи от Полша, Дания с чартъри на туроператора “DUF Rejser”, Израел и започват от Словакия. Венцислав Танчев очаква руските туристи да бъдат спрени заради високата заболеваемост. “Ако донесат заразата в България и пламнем и ние, ще секнат гостите от другите пазари”, обясни той. Танчев очаква ЕС да вземе мерки и да спре руските туристи. Реално първите полети с тях пристигнаха на 28 юни.

Източник: fakti.bg

The post Германските туристи тръгват към България appeared first on Начало.

0
0