Гаранцията на Атанас Бобоков вече е „само“ 1 млн. лв.

0

0
Гаранцията на русенския бизнесмен Атанас Бобоков бе намалена наполовина и вече е 1 млн. лв. Той прекара в ареста месеци наред и накрая бе пуснат срещу 2 млн. лв.

На заседание в понеделник Бобоков и друг обвиняем – Николай Миховски поискаха сумите по гаранциите им да бъдат намалени. Миховски е на свобода срещу 200 хил. лв. Съдът отхвърли неговата молба, на удовлетвори тази на Бобоков. Не бе отменена забраната му за пътуване в чужбина, но съдът му позволи да излиза извън страната до септември, когато е следващото заседание по процеса.

Решението не е окончателно. От прокуратурата твърдят, че тепърва ще преценяват дали да го протестират.

Атанас Бобоков е подсъдим заедно с брат си Пламен и бившия зам.-министър на околната среда Красимир Живков за участие в престъпна група, депонирала незаконно стотици тонове опасни отпадъци на няколко места у нас. Разследващите твърдят, че това са остатъчни материали от производството на акумулатори в завода им „Монбат“.

Трима други обвиняеми по това дело вече се признаха за виновни. Те получиха условни присъди.

В понеделник процесът не можа да започне, тъй като отсъстваше друг обвиняем – Васил Колев. Той е и основен прокурорски свидетел срещу Бобокови.

Това не е единственият процес срещу братя Бобокови. Срещу Пламен Бобоков има дело за незаконно държане на антики. Той е обвиняем и заради получаване на секретна информация от сводката на службите.

България – Източник: Медиапул.бг
RSS новини от България

0
0