/Видео/ Слави Трифонов във „Фейсбук“: Върша си работата без да давам интервюта и да ходя по студиа

„В продължение на над 20 години всеки ден съм бил по телевизията и сега се наслаждавам на възможността да не присъствам толкова в публичното пространство. Мога да си върша работата и без да давам интервюта и да обикалям по студиата. Това ми е изключително неприятно. Слухове за мен е имало, откакто съм в публичното пространство. Повечето от тях са неприятни, не знам защо хората ги харесват”, това заяви лидерът на „Има такъв народ” Слави Трифонов във видео, качено в социалните мрежи, на което отговаря на актуални въпроси.

Според него „ходенето по телевизиите“ изкисква огромни усилия. Трифонов отново цитира Марк Твен и посочи, че „слуховете за него са силно преувеличени“. Семейството на депутата и тв водещ всеки ден поддържат връзка с него и не обръщат внимание на слуховете, посочи още той.

„Изтеглянето на Николай Василев не е въпрос на слабост. Той е един изключително достоен човек с много качества. Когато решихме да подходим чисто практично към визията на един кабинет, решихме да се свържем с хора, които имат сериозен опит. Василев има сериозен опит, бил е два пъти министър. Запознах се с него и семейството му и установих, че той е много кадърен и много морален човек. Дълго време работихме на база това, че имаме еднакви виждания за това как трябва да изглеждат участниците в един български кабинет“, сподели Трифонов.

„Някои хора, визирам Христо Иванов и „Демократична България“ започнаха да казват, че само защото тогава в правителството е участвало и ДПС, Николай Василев е ДПС. По същия начин можем да кажем, че Христо Иванов е ГЕРБ, защото той е участвал в правителството на Бойко Борисов като министър и на въпросът защо мислиш така той така и не можа да даде отговор. В крайна сметка за два дни се създаде едно напрежение от този ход, че ние обявихме, че ще правим правителство на малцинството и самото име на Николай Василев, след това той даде пресконференция, на която той отговори на всички въпроси и те млъкнаха, защото нямаше какво да кажат. Оттеглихме го, защото се създаде впечатление, че има връзка с нещо стар, нещо, което не е достатъчно почтено. Има и други хора, които имат необходимите качества, за да поемат тази отговорна роля“, изтъкна Трифонов.

Знам какво искат „Демократична България“, те искат постове, въпреки че твърдят, че не искат, заяви Трифонов. Твърдят, че не искат постове и искат да се говори за някакви намерения, цели, но реално искат постове. Никола Василев има общо със старото, опит има, а трябва да е ново лице. Предлагаме Пламен Николов – той няма опит, цялото им поведение е такова, но мисля, че ги превръщаме в по-важно, отколкото са.

„Те си имат своето присъствие, за тях са гласували определен брой хора. От своето присъствие и силата им в парламента имат и възможността да взимат определени решения. Те сега или ще подкрепят това правителство, или няма и ще носят своите последствия. Мисля, че Христо Иванов си слага по-голяма роля, отколкото има всъщност. Той има точно толкова, колкото му е определил суверена – да бъде четвърта политическа сила. Не му е отредил да бъде първа и да решава кой какъв ще бъде. Ако иска да подкрепя, ако не иска, да не. След това ще се случи, каквото ще се случи“, каза лидерът на ИТН и предупреди, че всеки един ще носи политическата си отговорност.

Трифонов посочи още, че напоследък единственото, което чува, са критики, но не и факти.

„Те не искаха да редят кабинет и изведнъж Христо Иванов излезе, без разговор, без предупреждение и чете декларация от парламента. И казва – аз предлагам. Нали нямаше да предлагаш? Като какъв ги предлагаш? Някой иска ли от теб да предлагаш нещо? Какъв точно стана и кога реши, че ще предлагаш? Като четвърта политическа сила? Излизаш пак на избори, печелиш ги и тогава предлагаш. Сега като какъв предлагаш? Аз му се обадих и му казах: „Г-н Иванов, явно звъниш на друг телефон, защото в няколко интервюта казваш, че си ми звънял, а аз не вдигам. Явно звъниш на друг телефон, защото такова нещо на моя не виждам. Искам да направим така, че нещата да бъдат почтени. Ако има нещо, искам да ми се обадиш, каквото има, да ми кажеш, за да може по нормален начин да го обсъдим”. Той не ми се обади, когато тръгна да чете тази декларация и да казва в кабинета какво може и какво не може. Ако ми се беше обадил, може би щеше да има друга концепция”, разказа лидерът на ИТН.

Според него в момента „всички са срещу всички“, а от „Има такъв народ“ не са симпатични на никого. Защо това се е случило, Трифонов няма отговор.

По време на интервюто с Тошко Йорданов, който е заместник-председател на партията и председател на парламентарната група, Трифонов обвини журналистите и националните медии в това, че в продължение на управлението на Бойко Борисов те са отразявали единствено неговите действия. Според него в момента е настъпил хаос.

„Властта не е самоцел за нас, не е на всяка цена. Тя е средство, не са дяволи, които са цел за мен и хората около мен. Няма външен натиск. Това са слухове, които обикалят около нас и около мен. Те са просто слухове, на реалността и на гравитацията не им пука за слухове. Ние правим това, което сме решили, и не се влияем от никого, освен от тези, които са ни пратили в този парламент. Те са единствените, които биха могли да повлияят на някое наше решение. Нито медии, нито Христо Иванов. Винаги е било така”, подчерта Трифонов.

The post /Видео/ Слави Трифонов във „Фейсбук“: Върша си работата без да давам интервюта и да ходя по студиа appeared first on Начало.

0
0