/Видео/ Нова опасна онлайн игра кара децата да се самоубиват, ако не изпълнят…

0

0

Нова опасна онлайн игра, заплашва да се превърне в следващия „Син кит“. Предизвикателството е наречено „Момо“. То се цели в приложения за общуване на телефоните, наречени „WhatsApp“.

Неизвестни пишат на малки деца през приложението и когато те им отговорят, изпращат заплашителна снимка и започват да ги предизвикват да се самонараняват и дори да отнемат живота си, а ако не го направят, заплашват да прокълнат тях и семействата им. „Играта“ много напомня на нашумялото преди година предизвикателство „Син кит“, заради което над 130 деца в Русия починаха.

„Момо“ започва с анонимен човек, който се крие зад зловеща снимка. Когато бъде прието съобщението, децата започват да получават множество изображения на убийства и изнасилвания, като биват заплашени, че ако не сложат сами край на живота си, ще бъдат обладани, пише канал 3. Лицето на „Момо“ представлява жена с лицеви аномалии, взета от известна картина на японския художник Мидори Хаяши, който обаче няма нищо общо с играта.

За момента няма починали деца в следствие на опасната игра, но има множество ранени. От полицията призовават родителите да наблюдават децата си и тяхното онлайн сърфиране, както и да следят на кого и как дават паролите си и в какви сайтове влизат.

Материалът /Видео/ Нова опасна онлайн игра кара децата да се самоубиват, ако не изпълнят… е публикуван за пръв път на Региона Бг.

0
0