/Видео/ Корнелия Нинова направи извод: ГЕРБ си плаща на ДПС оставането на власт!

Вчера ГЕРБ обявиха намерението си за промяна в Закона за вероизповеданията – да не се опрощават, а да се разсрочат задълженията на мюфтийството. За нас от начало до край това е сделка между ГЕРБ, Обединени патриоти и ДПС, за да се спаси правителството. Ако не беше БСП, това щеше да мине тихомълком и никой нямаше да разбере. Предложиха промяната не защото чуха гласа на хората, а защото се уплашиха от реакцията на хората. Новото предложение на ГЕРБ за задълженията на вероизповеданията е старото, но под друга, по-завоалирана форма. Това каза на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова.

През декември 2018 година този въпрос го обсъждахме и гласувахме в парламента. Тогава говорихме и гласувахме против. Някой в държавата да разбра, че има проблем? А сега, БСП е извън парламента, миналия вторник ние първи заявихме какъв е проблемът и вече осми ден всеки в държавата го коментира и вече има някакъв резултат. Имам риторичен въпрос – къде БСП е по-силна – в цялото, в общото, в говорилнята, където никой не чува нашата различна позиция или извън парламента, където поставя същия въпрос по същия начин и виждате каква е реакцията, заяви Нинова.

Борисов си припомни личното си участие във Възродителния процес, заговори се за заплаха за етническия мир, мюфтията заговори за Косово. Сега като отмениха опрощаването, има ли опасност за националната сигурност, радикалиизраме ли се, ще има ли Косово? Изводът – плашат ви, хора, не защото има етническо напрежение, а защото чрез вашите пари си плащат на ДПС оставането на власт. Сега отново ви манипулират. Имайте самочувствие и смелост, че от вас зависят нещата. Можете да промените не само едно решение на парламента и на кабинета, можете да промените и модела на прехода, ако си повярвате, че силата е у вас хора, пише новини бг. А тя е у вас, заяви Нинова.

Искаме ясните условия, при които се разсрочват тези задължения. Едно разсрочване за 50 години например си е опрощаване. И в момента манипулират и хвърлят прах в очите на хората, че проблемът е решен. Освен страх в обществото, по този начин внасят и разделение, посочи лидерът на БСП.

Ще има ли график на разсрочване на дълговете общинските болници, за да не фалират, ще има ли график на задълженията на български граждани, за да им прибират имуществото частни съдебни изпълнители. Как така – за едни по един начин, за други – по друг начин, подчерта Нинова.

Според нас сделката продължава. Гарантирам ви, че това предложение на ГЕРБ ще бъде одобрено единодушно от Обединени патриоти и ДПС. Просто, защото така е договорено. Тя е старата под различна форма. Замазват очите на хората, за да просъществува възможно най-дълго новата тройна коалиция: ГЕРБ – ДПС – Обединени патриоти, заяви лидерът на БСП.

Тя отказа да коментира намерението на ПГ „Воля – българските родолюбци“ да напусне пленарната зала. Ние ги знаем тези движения напред-назад на „Воля“ – ту подкрепят правителството, ту са в опозиция – дайте да изчакаме и да видим колко време ще продължи, ще има ли цена това излизане, каза още Нинова.

Социалистката уточни, че ПГ на „БСП за България“ ще се върне в парламента при условие, че управляващите изпълнят исканията им за гарантиране на честни и прозрачни избори.

0

0

Материалът /Видео/ Корнелия Нинова направи извод: ГЕРБ си плаща на ДПС оставането на власт! е публикуван за пръв път на Региона Бг.

0
0